Bogaroški: Srbija će tek pokazati odnos prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 24. 11. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Srbija će tek pokazati odnos prema Vojvodini

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da je lepo što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas posetio Skupštinu Vojvodine, ali je poručio da Vojvodina ne može biti tema samo u predizbornim kampanjama i o obeležavanju godišnjica.

LSV

U Skupštini Vojvodine danas je održana svečana sednica kojom je obeležena 94. godišnjica Velike narodne skupštine. Sednici su prisustvovali Tomislav Nikolić i predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić.
- Stvarni odnos prema Vojvodini pokazaće se sledeće nedelje u Skupštini Srbije, glasanjem ili neglasanjem za vojvođanske amandmane na Predlog zakona o budžetu, glasanjem ili neglasanjem za poštovanje Ustava - rekao je Bogaroški novinarima u Skupštini AP Vojvodine.

On je dodao da LSV očekuje od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora da vodi računa o tome da se obeleže i drugi značajni datumi iz istorije ove pokrajine, poput Majske skupštine iz 1848. godine, odluka nakon Drugog svetskog rata iz 1945. godine i donošenja Ustava SFRJ iz 1974. godine.

- Sve su to važni datumi koji su obeležili istorijski razvoj Vojvodine, baš kao i Velika narodna skupština iz 1918. godine, koja je donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji - kazao je Branislav Bogaroški.

(BILSV,  24.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook