Bogaroški: Srbija će tek pokazati odnos prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 24. 11. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Srbija će tek pokazati odnos prema Vojvodini

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da je lepo što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas posetio Skupštinu Vojvodine, ali je poručio da Vojvodina ne može biti tema samo u predizbornim kampanjama i o obeležavanju godišnjica.

LSV

U Skupštini Vojvodine danas je održana svečana sednica kojom je obeležena 94. godišnjica Velike narodne skupštine. Sednici su prisustvovali Tomislav Nikolić i predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić.
- Stvarni odnos prema Vojvodini pokazaće se sledeće nedelje u Skupštini Srbije, glasanjem ili neglasanjem za vojvođanske amandmane na Predlog zakona o budžetu, glasanjem ili neglasanjem za poštovanje Ustava - rekao je Bogaroški novinarima u Skupštini AP Vojvodine.

On je dodao da LSV očekuje od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora da vodi računa o tome da se obeleže i drugi značajni datumi iz istorije ove pokrajine, poput Majske skupštine iz 1848. godine, odluka nakon Drugog svetskog rata iz 1945. godine i donošenja Ustava SFRJ iz 1974. godine.

- Sve su to važni datumi koji su obeležili istorijski razvoj Vojvodine, baš kao i Velika narodna skupština iz 1918. godine, koja je donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji - kazao je Branislav Bogaroški.

(BILSV,  24.11.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook