Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

Novi Sad, 04. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike Socijalističke partije Srbije u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele države Srbije. Poslednjih dana, u jeku borbe za glasove Beograđana, funkcioneri SPS-a pozvali su na decentralizaciju grada Beograda.

LSV

LSV pozdravlja svako zalaganje za kvalitetnie uređenje političkog sistema Srbije. Nažalost, bojimo se da je u slučaju socijalista sve samo u domenu političkog marketinga.

SPS je još devedesetih godina udario temelje strogoj centralizaciji Republike Srbije. Lokalne samouprave su u vreme Slobodana Miloševića izgubile imovinu i suštinsku samoupravu koju su imale za vreme Socijalističke federativne Republike Jugoslavije. Danas je jedan od čelnika SPS ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i nije primećen niti jedan jedini pomak u pravcu povećanja ingerencija gradova i opština.

Veoma su aktuelne i rasprave o izmenama Ustava Srbije, ali ni po ovom pitanju socijalisti nisu iznosili svoj stav. Nije li to bila prilika da zatraže decentralizacijju, kako cele Srbije, tako i grada Beograda?

Centralizacija guši Srbiju. SPS to do sada, nažalost, nije shvatio.

 Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook