Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

Novi Sad, 04. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike Socijalističke partije Srbije u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele države Srbije. Poslednjih dana, u jeku borbe za glasove Beograđana, funkcioneri SPS-a pozvali su na decentralizaciju grada Beograda.

LSV

LSV pozdravlja svako zalaganje za kvalitetnie uređenje političkog sistema Srbije. Nažalost, bojimo se da je u slučaju socijalista sve samo u domenu političkog marketinga.

SPS je još devedesetih godina udario temelje strogoj centralizaciji Republike Srbije. Lokalne samouprave su u vreme Slobodana Miloševića izgubile imovinu i suštinsku samoupravu koju su imale za vreme Socijalističke federativne Republike Jugoslavije. Danas je jedan od čelnika SPS ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i nije primećen niti jedan jedini pomak u pravcu povećanja ingerencija gradova i opština.

Veoma su aktuelne i rasprave o izmenama Ustava Srbije, ali ni po ovom pitanju socijalisti nisu iznosili svoj stav. Nije li to bila prilika da zatraže decentralizacijju, kako cele Srbije, tako i grada Beograda?

Centralizacija guši Srbiju. SPS to do sada, nažalost, nije shvatio.

 Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook