Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV podržava Budžet AP Vojvodine za 2016. godinu

NOVI SAD – Nismo zadovoljni visinom budžeta, odnosom Republike prema Pokrajini, nedostatkom Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine, ali Budžet za 2016. godinu je urađen onako kako je to moralo da se uradi i novac je raspoređen kako je u ovom momentu, po našem mišljenju, najbolje za Vojvodinu i njene građanke i građane, rekao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Homanov.
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina svedena na nivo pokrajina koje nisu ni osnovane?!

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da budžet APV ne zavisi od toga koliko su Vojvođani u 2015. godini bili vredni, ni od toga koliko su novca prikupili od akciza i PDV-a. 
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

Za nadležnosti AP Vojvodine svake godine sve manje novca

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je danas da je Srbija visoko centralizovana zemlja, u kojoj se nadležnosti AP Vojvodine iz godine u godinu finansiraju sa sve manje sredstava, a ove godine najmanje. Ona je tokom rasprave o Budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu istakla da Republika AP Vojvodini duguje dve milijarde evra, jer se svake godine dovodi u pitanje koliko iznosi sedam odsto budžeta.
Govori | Utorak, 22. 12. 2015. | Komentara: 0

Ministarka, povucite zakon, uništićete sela u Vojvodini

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak pozvao je, u ime desetina hiljada poljoprivrednih proizvođača,  danas, tokom rasprave o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ministarku poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežanu Bogosavljević Bošković da povuče predlog zakona iz skupštinske procedure, da dobro promisli o svim njegovim socijalnim i  ekonomskim konsekvencama, te da se onda napravi drugi predlog zakona, koji bi onda većina poslanika usvojila. U nastavku pročitajte transkript govora Nenada Čanka: 
Govori | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Odlaganju i recikliranju otpada posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Komentarišući Izveštaj o ostvarenju Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za 2014. godinu, pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nataša Lalić je ukazala da je potrebno više pažnje posvetiti recikliranju i skladištenju otpada. 
Govori | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Podrška ostvarenju Regionalnog prostornog plana APV

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas u Skupštini AP Vojvodine Izveštaj o ostvarenju Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za 2014. godinu, a tokom rasprave poslanica LSV mr Maja Sedlarević ukazala je na izuzetan značaj ovog dokumenta, iznoseći pri tom i zamerke i predloge za poboljšanje narednog izveštaja. U nastavku možete pročitati transkript njenog govora:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook