MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 11. 03. 2017. | Komentara: 0

MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

NOVI SAD - Mešanje Rusije u unutrašnja pitanja zemalja zapadnog Balkana istorijska konstanta koja je, iako krajnje nedopustiva, na moju veliku žalost, i danas prisutna – rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list „Danas“.

 LSV

Odgovarajući na pitanje lista „Da li će ruski MIG-ovi leteti za pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima?“, Kostreš je rekao da bi naivno bilo verovanje da Rusija nema interesovanje i za predsedničke izbore u Srbiji, ali i za to ko će na njima pobediti.

- Posle odustajanja od kandidature "službenog pridrživača Putinovog kaputa i delitelja ordenja" sasvim je sigurno da će oni pokušati da održe što bolje odnose sa Vučićem. Zato me ne čudi mogućnost da ruski MIG-ovi budu "šlag na torti" Vučićeve kampanje. Sve bi to Vučiću, ako pobedi na predsedničkim izborima, trebalo da "pomogne" da održi svoju vojnu neutralnost i uspori evropske integracije – rekao je Kostreš i dodao da se iskreno nada da će budući predsednik Srbije nedvosmisleno nastaviti putem Evrope, suočanjem sa istinom.

-I da će nam govoriti istinu. Baš istinu – istakao je generalni sekretar LSV.

(BILSV, 11.03.2017)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook