Koji putni pravci u Vojvodini će biti obnovljeni?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 05. 2015. | Komentara: 0

Koji putni pravci u Vojvodini će biti obnovljeni?

BEOGRAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Nada Lazić zatražila je danas odgovor od ministarke građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorane Mihajlović na pitanje koje su to deonice u Vojvodini, osim Fruškogorskog koridora, obuhvaćene planom obnove u naredne četiri godine i kako će se finansirati?

LSVKako je navela, minstarka je nedavno ukazala da će se u naredne četiri godine obnoviti 1100 kilometara puteva u Srbiji, u šta će biti uloženo 400 miliona evra. Plan za 2015. godinu je obnova 260 kilometara, a nosilac posla će biti „Putevi Srbije“, dodala je Lazićeva. 
 
– Interesantno je da vojvođanska vlada daje novac „Putevima Srbije“ koji će voditi izradu idejnog projekta, a kako će se dalje finansirati još se ne zna – upozorila je Lazićeva. Podsetila je da je premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao da za taj posao nije potreban leks specijalis jer se radi o malim vrednostima poslova u odnosu na izgradnju „Beograda na vodi“. Poslanica LSV je pitala i da li će i za druge pravce Vojvodina obezbeđivati sredstva, a posao voditi „Putevi Srbije“.
 
– Da li se planira formiranje preduzeća „Putevi Vojvodine“ koje bi se brinulo o putevima u Vojvodini? Jer, zbog lošeg stanja magistralnih puteva kroz Vojvodinu, primera radi, od Novog Sada do Pančeva se putuje više od dva sata, a do Vršca čak i duže – navela je Lazićeva. Ona je upozorila i na važnost puta kroz Irig, podsetivši da su u vreme ministra Velimira Ilića, građani Iriga su organizovali blokadu puta, jer se kroz sam centar odvija teški saobraćaj, ruše se kuće.
 
– Neretko se događa da kamioni uleću u kuće i ugrožavaju život meštana. I tada je ministar Ilić obećao izgradnju obilaznice oko Iriga, čak su dovučene i mašine kao da će radovi početi. Međutim, kada su se kamere ugasile, prestala je i gradnja i priče o izgradnji – navela je ona.
 
Lazićevu je interesovalo i šta se događa sa divljom deponijom kod Novih Banovaca, koja je došla gotovo do autoputa. Podsetila je da je još 24. jula prošle godine o toj deponiji pitala Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, a od „Puteva Srbije“ dobila odgovor da je za deponiju nadležna Mesna zajednica Novi Banovci, te da će je to preduzeće ukloniti ako se proširi do autoputa.
 
– Prošlo je skoro godinu dana, niko nije ništa uradio, ni Mesna zajednica Novi Banovci ni „Putevi Srbije“. U međuvremenu, deponija raste, gledamo je svaki dan. Povremeno gori i bukvalno je došla do ivice puta – navela je Lazićeva i ovoga puta i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja infrastrukture i Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine pitala kada će preduzeti mere da zaustave širenje te deponije i očiste taj prostor koji ugrožava saobraćaj i stvara ružnu sliku o Srbiji koja želi u Evropu.

(BILSV, 26. 05. 2015)
 



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook