Koji putni pravci u Vojvodini će biti obnovljeni?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 05. 2015. | Komentara: 0

Koji putni pravci u Vojvodini će biti obnovljeni?

BEOGRAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Nada Lazić zatražila je danas odgovor od ministarke građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorane Mihajlović na pitanje koje su to deonice u Vojvodini, osim Fruškogorskog koridora, obuhvaćene planom obnove u naredne četiri godine i kako će se finansirati?

LSVKako je navela, minstarka je nedavno ukazala da će se u naredne četiri godine obnoviti 1100 kilometara puteva u Srbiji, u šta će biti uloženo 400 miliona evra. Plan za 2015. godinu je obnova 260 kilometara, a nosilac posla će biti „Putevi Srbije“, dodala je Lazićeva. 
 
– Interesantno je da vojvođanska vlada daje novac „Putevima Srbije“ koji će voditi izradu idejnog projekta, a kako će se dalje finansirati još se ne zna – upozorila je Lazićeva. Podsetila je da je premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao da za taj posao nije potreban leks specijalis jer se radi o malim vrednostima poslova u odnosu na izgradnju „Beograda na vodi“. Poslanica LSV je pitala i da li će i za druge pravce Vojvodina obezbeđivati sredstva, a posao voditi „Putevi Srbije“.
 
– Da li se planira formiranje preduzeća „Putevi Vojvodine“ koje bi se brinulo o putevima u Vojvodini? Jer, zbog lošeg stanja magistralnih puteva kroz Vojvodinu, primera radi, od Novog Sada do Pančeva se putuje više od dva sata, a do Vršca čak i duže – navela je Lazićeva. Ona je upozorila i na važnost puta kroz Irig, podsetivši da su u vreme ministra Velimira Ilića, građani Iriga su organizovali blokadu puta, jer se kroz sam centar odvija teški saobraćaj, ruše se kuće.
 
– Neretko se događa da kamioni uleću u kuće i ugrožavaju život meštana. I tada je ministar Ilić obećao izgradnju obilaznice oko Iriga, čak su dovučene i mašine kao da će radovi početi. Međutim, kada su se kamere ugasile, prestala je i gradnja i priče o izgradnji – navela je ona.
 
Lazićevu je interesovalo i šta se događa sa divljom deponijom kod Novih Banovaca, koja je došla gotovo do autoputa. Podsetila je da je još 24. jula prošle godine o toj deponiji pitala Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, a od „Puteva Srbije“ dobila odgovor da je za deponiju nadležna Mesna zajednica Novi Banovci, te da će je to preduzeće ukloniti ako se proširi do autoputa.
 
– Prošlo je skoro godinu dana, niko nije ništa uradio, ni Mesna zajednica Novi Banovci ni „Putevi Srbije“. U međuvremenu, deponija raste, gledamo je svaki dan. Povremeno gori i bukvalno je došla do ivice puta – navela je Lazićeva i ovoga puta i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja infrastrukture i Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine pitala kada će preduzeti mere da zaustave širenje te deponije i očiste taj prostor koji ugrožava saobraćaj i stvara ružnu sliku o Srbiji koja želi u Evropu.

(BILSV, 26. 05. 2015)
 



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook