LSV ne menja ubeđenja zarad vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 0

LSV ne menja ubeđenja zarad vlasti


NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je danas za Dnevnik da je u razgovorima LSV i Demokratske stranke u Novom Sadu zapelo, izrazivši pri tom zabrinutost da bi ti dogovori mogli otići nekim drugim tokom jer se, kako je naveo, “sve glasnije čuje da demokrate u Novom Sadu pokušavaju da naprave koaliciju sa SPS-om te DSS-om, Dverima i SRS-om”.

Bojan Kostreš

– S obzirom na dosadašnji tok pregovora u Novom Sadu, ne bih bio iznenađen da takva koalicija i bude formirana. I ako se to desi, Liga sigurno ide u opoziciju u Novom Sadu jer nismo spremni na to da menjamo svoja politička ubeđenja zarad opstanka na vlasti – kazao je Kostreš. On je naveo da je u razgovorima s DS-om o formiranju novosadske vlasti LSV insitirao “na principijelnom dogovoru a ne na kadrovskim pitanjima”, koji uključuje i izmene Statuta grada i Poslovnika gradske skupštine, a koje bi omogućile „normalno funkcionisanje grada”.

– Ako za DS to ne bude prihvatljivo i ako su im od Lige, s kojom sarađuju već 20 godina, bliži DSS, Dveri i radikali, i ako s njima dogovaraju koaliciju u drugom po veličini gradu u Srbiji, to će morati da objasne svojim biračima – istakao je Kostreš. Nagovestio je i da bi takav rasplet postizbornog procesa u Novom Sadu sigurno otvorio i pitanje funkcionisanja koalicije LSV-a s demokratama na pokrajinskom nivou, ali nije želeo da precizira na koji način. Ocenio je i da do formiranja nove pokrajinske vlade sigurno neće doći pre nego što se razjasni situacija oko formiranja republičke.

– Nama je DS dugogodišnji partner, ali ako DS može i s Ligom i s Dverima, i ako im je najvažnije to da budu u vlasti bez obzira na to s kim su, onda neka im je srećan put. Uveren sam, ipak, u to da to nije stav DS-a već pojedinaca iz te stranke kojima je vlast iznad svega – ocenio je Kostreš. On je naveo i da ne vidi razlog zašto bi se koaliciji oko SPS-a omogućilo učešće u pokrajinskoj vlasti ukoliko se socijalisti na republičkom nivou priklone naprednjacima.

– Ako SPS želi da pravi koaliciju s naprednjacima na republičkom nivou, onda ne znam zašto bismo mi pravili s njima koaliciju u Vojvodini, posebno u situaciji kad nisu ni neophodni da bi se formirala pokrajinska vlada – poručio je Kostreš.

(BILSV, 28. 06. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook