LSV ne menja ubeđenja zarad vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 0

LSV ne menja ubeđenja zarad vlasti


NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je danas za Dnevnik da je u razgovorima LSV i Demokratske stranke u Novom Sadu zapelo, izrazivši pri tom zabrinutost da bi ti dogovori mogli otići nekim drugim tokom jer se, kako je naveo, “sve glasnije čuje da demokrate u Novom Sadu pokušavaju da naprave koaliciju sa SPS-om te DSS-om, Dverima i SRS-om”.

Bojan Kostreš

– S obzirom na dosadašnji tok pregovora u Novom Sadu, ne bih bio iznenađen da takva koalicija i bude formirana. I ako se to desi, Liga sigurno ide u opoziciju u Novom Sadu jer nismo spremni na to da menjamo svoja politička ubeđenja zarad opstanka na vlasti – kazao je Kostreš. On je naveo da je u razgovorima s DS-om o formiranju novosadske vlasti LSV insitirao “na principijelnom dogovoru a ne na kadrovskim pitanjima”, koji uključuje i izmene Statuta grada i Poslovnika gradske skupštine, a koje bi omogućile „normalno funkcionisanje grada”.

– Ako za DS to ne bude prihvatljivo i ako su im od Lige, s kojom sarađuju već 20 godina, bliži DSS, Dveri i radikali, i ako s njima dogovaraju koaliciju u drugom po veličini gradu u Srbiji, to će morati da objasne svojim biračima – istakao je Kostreš. Nagovestio je i da bi takav rasplet postizbornog procesa u Novom Sadu sigurno otvorio i pitanje funkcionisanja koalicije LSV-a s demokratama na pokrajinskom nivou, ali nije želeo da precizira na koji način. Ocenio je i da do formiranja nove pokrajinske vlade sigurno neće doći pre nego što se razjasni situacija oko formiranja republičke.

– Nama je DS dugogodišnji partner, ali ako DS može i s Ligom i s Dverima, i ako im je najvažnije to da budu u vlasti bez obzira na to s kim su, onda neka im je srećan put. Uveren sam, ipak, u to da to nije stav DS-a već pojedinaca iz te stranke kojima je vlast iznad svega – ocenio je Kostreš. On je naveo i da ne vidi razlog zašto bi se koaliciji oko SPS-a omogućilo učešće u pokrajinskoj vlasti ukoliko se socijalisti na republičkom nivou priklone naprednjacima.

– Ako SPS želi da pravi koaliciju s naprednjacima na republičkom nivou, onda ne znam zašto bismo mi pravili s njima koaliciju u Vojvodini, posebno u situaciji kad nisu ni neophodni da bi se formirala pokrajinska vlada – poručio je Kostreš.

(BILSV, 28. 06. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook