LSV sa paorima i traktorima sutra pred Narodnom skupštinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV sa paorima i traktorima sutra pred Narodnom skupštinom

NOV I SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je večeras, gostujući u “Vojvođanskom dnevniku” Radio-televizije Vojvodine, da je postignut dogovor da sutra, u pet do dvanaest ispred Narodne skupštine Republike Srbije, bude organizovana protestna vožnja traktora, i da se na taj način iskaže nezadovoljstvo i predaju zahtevi u vezi sa izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

LSV

Kostreš je rekao da su zahtevi LSV, manje više, identični zahtevima koje imaju poljoprivrednici i njihova udruženja koja su danas krenula u Beograd.

Staviti zakon van snage

– To je da se zakon stavi van snage, da se donese novi zakon, da u pisanju zakona učestvuju sve zainteresovane strane. Jer , ukoliko dozvolimo da ovaj zakon bude usvojen, on će se odraziti katastrofalno na generacije koje dolaze i na poljoprivredu u Vojvodini uopšte – istakao je Kostreš. Nije mogao da precizira koliko traktora će sutra moći da uđe u Beograd jer se tehnički detalji dogovaraju sa policijom, ali je naveo da su u pitanju traktori članova Lige paora Vojvodine.
– U svakom slučaju, važno nam je da ne dođe ni do kakvih incidenata, da vožnjom skrenemo pažnju u Beogradu na problem i da dođemo do Skupštine, predamo naše zahteve i da kažemo da se nećemo pomiriti sa ovakvim zakonom i da je to nedopustivo. Liga socijaldemokrata Vojvodine zbog toga prikuplja 100.000 potpisa već više nedelja , kako bi smo organizovali referendum na teritoriji Srbije i da tim referendumom dodatno zaštitimo interese poljoprivrednika i Vovjodini, ali i u čitavoj republici – naveo je zamenik predsednika LSV.

Bitka i amandmanima

Na pitanje da li večerašnje saopštenje Ministarstva poljoprivrede da su spremni na dijalog znači da bi mogli biti usvojeni i amandmani skupštine APV, Kostreš je rekao da je reč o paralelnim procesima, te da su zahtevi paora i LSV da se zakon stavi van snage.
– Ako on ne bude stavljen  van snage, on će biti u skupštinskoj proceduri. Drugi korak jeste da pokušamo da amandmanima promenimo ovaj zakon i da ga poboljšamo koliko je to moguće. To su, s jedne strane amandmani pokrajinske administracije koji su došli na predlog LSV, ali ćemo mi i dodatnim amandmanima tražiti da se taj zakonski predlog poboljša. Najbolje bi bilo da se zakon stavi van snage i da se piše novi zakon – ističe Kostreš. Komentarišući izjave paora sa današnjeg protesta da oni nisu politički obojeni, Kostreš je rekao da je važno poštovati volju poljoprivrednika i njihov zahtev za nemešanjem sa političkim strankama, kao potpuno nesporan i legitiman zahtev.
– Ali, oni moraju da razumeju da bez Skupštine Srbije, bez narodnih poslanika koje su, između ostalog i oni birali, i bez institucija ne mogu da se promene ovako loši zakoni – rekao je Kostreš dodajući da će zbog toga Liga, paralelno sa paorima i bez ikakve želje da ih ugrozi ili da im pokvari bilo šta, izaći sa sopstvenim zahtevima.
– Uspećemo jedino ako budemo funkcionisali jedinstveno i uspećemo jedino ako svi zajedno , i u Vojvodini i u Srbiji budemo stali iza ovih zahteva – rekao je zamenik predsednika LSV. Paorima koji su noćas ostali na putevima širom Vojvodine, Kostreš je poručio da je najvažnije da se izbegavaju svaki incindenti, da se stvari stišaju i da vode računa da svaki potez i svaka akcija može da ima i reakciju.
– A nama ne trebaju incidenti, ne trebaju nam sukobi, ne trebaju nam povređeni – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 24. 11. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook