LSV sa paorima i traktorima sutra pred Narodnom skupštinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV sa paorima i traktorima sutra pred Narodnom skupštinom

NOV I SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je večeras, gostujući u “Vojvođanskom dnevniku” Radio-televizije Vojvodine, da je postignut dogovor da sutra, u pet do dvanaest ispred Narodne skupštine Republike Srbije, bude organizovana protestna vožnja traktora, i da se na taj način iskaže nezadovoljstvo i predaju zahtevi u vezi sa izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

LSV

Kostreš je rekao da su zahtevi LSV, manje više, identični zahtevima koje imaju poljoprivrednici i njihova udruženja koja su danas krenula u Beograd.

Staviti zakon van snage

– To je da se zakon stavi van snage, da se donese novi zakon, da u pisanju zakona učestvuju sve zainteresovane strane. Jer , ukoliko dozvolimo da ovaj zakon bude usvojen, on će se odraziti katastrofalno na generacije koje dolaze i na poljoprivredu u Vojvodini uopšte – istakao je Kostreš. Nije mogao da precizira koliko traktora će sutra moći da uđe u Beograd jer se tehnički detalji dogovaraju sa policijom, ali je naveo da su u pitanju traktori članova Lige paora Vojvodine.
– U svakom slučaju, važno nam je da ne dođe ni do kakvih incidenata, da vožnjom skrenemo pažnju u Beogradu na problem i da dođemo do Skupštine, predamo naše zahteve i da kažemo da se nećemo pomiriti sa ovakvim zakonom i da je to nedopustivo. Liga socijaldemokrata Vojvodine zbog toga prikuplja 100.000 potpisa već više nedelja , kako bi smo organizovali referendum na teritoriji Srbije i da tim referendumom dodatno zaštitimo interese poljoprivrednika i Vovjodini, ali i u čitavoj republici – naveo je zamenik predsednika LSV.

Bitka i amandmanima

Na pitanje da li večerašnje saopštenje Ministarstva poljoprivrede da su spremni na dijalog znači da bi mogli biti usvojeni i amandmani skupštine APV, Kostreš je rekao da je reč o paralelnim procesima, te da su zahtevi paora i LSV da se zakon stavi van snage.
– Ako on ne bude stavljen  van snage, on će biti u skupštinskoj proceduri. Drugi korak jeste da pokušamo da amandmanima promenimo ovaj zakon i da ga poboljšamo koliko je to moguće. To su, s jedne strane amandmani pokrajinske administracije koji su došli na predlog LSV, ali ćemo mi i dodatnim amandmanima tražiti da se taj zakonski predlog poboljša. Najbolje bi bilo da se zakon stavi van snage i da se piše novi zakon – ističe Kostreš. Komentarišući izjave paora sa današnjeg protesta da oni nisu politički obojeni, Kostreš je rekao da je važno poštovati volju poljoprivrednika i njihov zahtev za nemešanjem sa političkim strankama, kao potpuno nesporan i legitiman zahtev.
– Ali, oni moraju da razumeju da bez Skupštine Srbije, bez narodnih poslanika koje su, između ostalog i oni birali, i bez institucija ne mogu da se promene ovako loši zakoni – rekao je Kostreš dodajući da će zbog toga Liga, paralelno sa paorima i bez ikakve želje da ih ugrozi ili da im pokvari bilo šta, izaći sa sopstvenim zahtevima.
– Uspećemo jedino ako budemo funkcionisali jedinstveno i uspećemo jedino ako svi zajedno , i u Vojvodini i u Srbiji budemo stali iza ovih zahteva – rekao je zamenik predsednika LSV. Paorima koji su noćas ostali na putevima širom Vojvodine, Kostreš je poručio da je najvažnije da se izbegavaju svaki incindenti, da se stvari stišaju i da vode računa da svaki potez i svaka akcija može da ima i reakciju.
– A nama ne trebaju incidenti, ne trebaju nam sukobi, ne trebaju nam povređeni – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 24. 11. 2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook