Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook