Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook