Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 04. 2016. | Komentara: 0

Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

Kikinda, 28. april - Država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.



 

Najnoviji događaji u Gakovu pokazuju da zbog svega toga na državnim njivama rastu tenzije i da je u atarima sve manje traktora a sve više policijskih kola.

 

Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine.

 

Tada bi državno poljoprivredno zemljište služilo ne bogaćenju tajkuna, nego tome da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i očuvanje vojvođanskog sela.

 

U međuvremenu, nastavljamo sa prikupljanjem neophodnih 100 hiljada potpisa za referendum o zaštiti vojvođanskih paora i oranica. Do sada je prikupljeno preko 70 hiljada potpisa, prikupićemo i ostatak.

 


Predsednik Lige paora Vojvodine

i član Predsedništva LSV

Miloš Šibul




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook