Ne izostavljati odrednicu Republika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Ne izostavljati odrednicu Republika

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine  zatražili su od Vlade Srbije da više ne dostavlja parlamentu propise u kojima će pisati, kao što je slučaj s nekim odredbama zakona o praznicima, Srbija, bez odrednice Republika. Poslanik LSV Radovan Radovanović prozvao je tim povodom i javni servis – RTS, prenosi Dnevnik.

Raša Radovanović

– Neki to čine slučajno, a neki namerno. Svaki dan slušamo: predsednik Srbije, predsednik Vlade Srbije, a ova država se zove Republika Srbija. U Ustavu stoji da je Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive. Okoreli narodnjački blok želi to da izbriše, forsirajući naziv države bez onog Republika. Ko nije Srbin, odmah mu je “košulja tesna” jer je on državljanin Republike Srbije – pojasnio je Radovanović za Dnevnik, podvlačeći da tako nešto može da dozvoli sebi neka partija ili komercijalna televizija, ali ne i Vlada i javni servis. Dnevnik pise i da je mobilni parlament – projekat Skupštine Srbije i OEBS-a – već treći dan u Vojvodini. Posle Sandžaka, juga Srbije i Šumadije, poslanici su se sreli s vojvođanskim biračima u Bačkoj Topoli, Kikindi, a danas će provesti dan u Somboru. Domaćini na ovim skupovima su poslanici iz tih mesta Zlata Đerić (NS), Radovan Radovanović (LSV), dojučerašnji parlamentarac Dragomir Cimeša (DS, a građani su imali prilike da razmene mišljenja i postave pitanja baš “svojim” narodnim predstavnicima.
 
(BILSV, 03.12.2011.)





Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook