Budžet kabineta gradonačelnika Zrenjanina kao dva Vučićeva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 10. 2015. | Komentara: 0

Budžet kabineta gradonačelnika Zrenjanina kao dva Vučićeva

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i član Izvršnog odbora zrenjaninskog odbora LSV Vladimir Milošev ukazao je danas na velika izdvajanja u gradskom budžetu, istakavši da su neke stavke uvećane čak 14 puta.

LSV

On je na konferenciji za novinare naglasio i da kabinet gradonačelnika Zrenjanina ima duplo veći budžet od republičkog premijera!

Upitao je šta bi premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao kada bi saznao da je budžet kabineta gradonačelnika Zrenjanina 65 miliona dinara i da je skoro duplo veći od njegovog budžeta koji iznosi 35 miliona dinara. Pitao je i šta bi rekao premijer kada bi znao da su rashodi budžeta Zrenjanina, u odnosu na prošlu godinu, veći za milijardu dinara. Dodao je i da je budžet za 200 miliona veći od kredita od 800 miliona koji su gradske vlasti podigle, a da je, prema podacima Ministarstva finansija, svega 12% tih sredstava utrošeno za kapitalne investicije.

- Šta bi rekao kada bi znao da su rashodi za nagrade za zaposlene u opštini povećani skoro duplo - sa 6,6 na 12,4 miliona, troškovi putovanja petostruko - sa 7 na 34 miliona, usluge po ugovoru sa 243 na 324 miliona, donacije čak 14 puta - sa 7 na 97 milionadinara? A smišljene su i subvencije privatnim preduzećima kojih nikada nije bilo, što će građani platiti čak 28 miliona dinara. Srećom, premijer još ne zna kako se odgovorno gradske vlasti Zrenjanina odnose prema novcu svih građana, ali znaju Zrenjaninci, što će i pokazati na predstojećim lokalnim izborima – zaključio je Vladimir Milošev.

(BILSV, 06.10.2015)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook