LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige saocijalemokrata Vojvodine u Novom Sadu traži od nadležnih da se kroz niz edukativnih radionica u novosadskim osnovnim i srednjim školama mladim sugrađanima od najranijeg doba skrene pažnja o pojmu i značaju javne svojine, piše današnji Dnevnik.

Igralište

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar najavio je ovu akciju zbog učestalog vandalizma, koji je uočljiv u svakom delu grada, počev od grafita mržnje, krađe klupa, paljenja kontejnera do šaranja spomenika.

- Na inicijativu Mesnog odbora „Sava Kovačević” u ovom kvartu je prošle nedelje napravljen saobraćajni poligon za decu. Nakon samo jedne noći poligon je ostao bez jednog saobraćajnog znaka, a do danas su ukradena četiri znaka

– kaže Kolar, apelujući na policiju da procesuira svakog ko uništava javnu imovinu. Potpredsednik  MO „Sava Kovačević” Aleksandar Čanji zapitao se kome trebaju saobraćajni znaci namenjeni deci i sa kojim pravom neko svoje navijačke strasti ili politički stav ispisuje na fasadi doma zdravlja ili privatnoj kući. Čanji je podsetio i na primere iz drugih delova grada poput paljenja novog podzemnog kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina, krađu klupa iz parkova ili sadnica cveća iz gradskih aleja, demoliranja košarkaškog terena na Keju i rušenja tek postavljenih kanti za smeće na Novom naselju.

(BILSV, 06.12.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook