LSV traži smenu direktorke pančevačkog Vodovoda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 04. 2015. | Komentara: 0

LSV traži smenu direktorke pančevačkog Vodovoda

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo na narednoj sednici gradske Skupštine zatražiće smenu direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija” Milice Radovanović, zbog, kako je naveo portparol GrO LSV Vladan Keljević, niza neistina koje je iznela u vezi sa aktuelnom situacijom s vodom.

LSV

Pančevački ligaši će pokrenuti i peticiju za smenu direktorke, kao i za izuzimanje naplate utroška vode za april i maj iz računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija”.

Ispravnost vode problematična od početka godine

Vladan Keljević naveo je da je pančevački odbor LSV zatražio izveštaje o ispravnosti vode od januara do marta ove godine, na osnovu kojih je evidentno da se problem sa ispravnošću vode javio početkom godine, a da je vrhunac bio u martu. Ocenio je da je nedopustivo to što su građani bili o svemu obavešteni tek 15. aprila. Iz tog razloga GrO LSV zahteva tematsku sednicu Skupštine Grada Pančeva, tačnije „Dan za pitanja”.

– Građani su bili obavešteni 15. aprila, odnosno u sredu, a od srede do petka imali smo prilike da čujemo različite izjave upravo direktorke Vodovoda, ali ni u jednoj se ne objašnjava zašto se tako dugo ćutalo o ovom problemu. Zbog toga tražimo hitnu tematsku sednicu, odnosno „Dan za pitanja”, na koju ćemo pozvati aktuelnu direktorku „Vodovoda i kanalizacije”, kako bi javnost bila upoznata s time šta se zapravo dešavalo i kako je do ovoga došlo – izjavio je Keljević.

GrO LSV Pančevo danas pokreće i peticiju za smenu direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija”, a na sledećoj redovnoj sednici Skupštine biće upućen predlog za njenu smenu. Ujedno će biti pokrenuta i peticija za izuzimanje vode iz računa za usluge JKP-a „Vodovod i kanalizacija” za april i maj.

Gde se može potpisati peticija

Građani će peticiju moći da potpišu u Ulici vojvode Radomira Putnika, na Zelenoj pijaci, a aktivisti LSV-a će sprovesti i kampanju „od vrata do vrata”. Takođe, peticiju je moguće potpisati i u prostorijama LSV-a, u Ulici vojvode Petra Bojovića 10 (bivša Lenjinova), od 11 do 16 sati.

– Peticija će se odnositi na izuzimanje vode iz ukupnog računa JKP-a „Vodovod i kanalizacija” za april i maj s obzirom na to da je građanstvo platilo martovske račune za vodu koja ih je trovala – dodao je Keljević i napomenuo da su građani prepušteni sami sebi i jedino što mogu jeste da osuđuju nestručnost rukovodstva. Gradska vlast ne postavlja pitanje odgovornosti svojih direktora, naglasio je.

– Nije nam jasno kako gradski štab, gradonačelnik i čitava velika gradska koalicija ne postavljaju to pitanje, jer ako neko neodgovorno vodi preduzeće, ako dođe do toga da neispravna voda može da se konzumira tako dug period i da kada stvarno više nemate kud, tek onda iznesete te informacije. Zbog toga neko mora da snosi posledice i da bude odgovoran za to – rekao je Keljević.

On je dodao da se od istražnih organa očekuje detaljna istraga o odgovornosti, koja će pokazati da li je više preduzeća učestvovalo u zataškavanju prave informacije o neispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda.

(BILSV, 21.04.2015)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook