LSV traži smenu direktorke pančevačkog Vodovoda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 04. 2015. | Komentara: 0

LSV traži smenu direktorke pančevačkog Vodovoda

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo na narednoj sednici gradske Skupštine zatražiće smenu direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija” Milice Radovanović, zbog, kako je naveo portparol GrO LSV Vladan Keljević, niza neistina koje je iznela u vezi sa aktuelnom situacijom s vodom.

LSV

Pančevački ligaši će pokrenuti i peticiju za smenu direktorke, kao i za izuzimanje naplate utroška vode za april i maj iz računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija”.

Ispravnost vode problematična od početka godine

Vladan Keljević naveo je da je pančevački odbor LSV zatražio izveštaje o ispravnosti vode od januara do marta ove godine, na osnovu kojih je evidentno da se problem sa ispravnošću vode javio početkom godine, a da je vrhunac bio u martu. Ocenio je da je nedopustivo to što su građani bili o svemu obavešteni tek 15. aprila. Iz tog razloga GrO LSV zahteva tematsku sednicu Skupštine Grada Pančeva, tačnije „Dan za pitanja”.

– Građani su bili obavešteni 15. aprila, odnosno u sredu, a od srede do petka imali smo prilike da čujemo različite izjave upravo direktorke Vodovoda, ali ni u jednoj se ne objašnjava zašto se tako dugo ćutalo o ovom problemu. Zbog toga tražimo hitnu tematsku sednicu, odnosno „Dan za pitanja”, na koju ćemo pozvati aktuelnu direktorku „Vodovoda i kanalizacije”, kako bi javnost bila upoznata s time šta se zapravo dešavalo i kako je do ovoga došlo – izjavio je Keljević.

GrO LSV Pančevo danas pokreće i peticiju za smenu direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija”, a na sledećoj redovnoj sednici Skupštine biće upućen predlog za njenu smenu. Ujedno će biti pokrenuta i peticija za izuzimanje vode iz računa za usluge JKP-a „Vodovod i kanalizacija” za april i maj.

Gde se može potpisati peticija

Građani će peticiju moći da potpišu u Ulici vojvode Radomira Putnika, na Zelenoj pijaci, a aktivisti LSV-a će sprovesti i kampanju „od vrata do vrata”. Takođe, peticiju je moguće potpisati i u prostorijama LSV-a, u Ulici vojvode Petra Bojovića 10 (bivša Lenjinova), od 11 do 16 sati.

– Peticija će se odnositi na izuzimanje vode iz ukupnog računa JKP-a „Vodovod i kanalizacija” za april i maj s obzirom na to da je građanstvo platilo martovske račune za vodu koja ih je trovala – dodao je Keljević i napomenuo da su građani prepušteni sami sebi i jedino što mogu jeste da osuđuju nestručnost rukovodstva. Gradska vlast ne postavlja pitanje odgovornosti svojih direktora, naglasio je.

– Nije nam jasno kako gradski štab, gradonačelnik i čitava velika gradska koalicija ne postavljaju to pitanje, jer ako neko neodgovorno vodi preduzeće, ako dođe do toga da neispravna voda može da se konzumira tako dug period i da kada stvarno više nemate kud, tek onda iznesete te informacije. Zbog toga neko mora da snosi posledice i da bude odgovoran za to – rekao je Keljević.

On je dodao da se od istražnih organa očekuje detaljna istraga o odgovornosti, koja će pokazati da li je više preduzeća učestvovalo u zataškavanju prave informacije o neispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda.

(BILSV, 21.04.2015)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook