LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan borbe protiv rasizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 03. 2015. | Komentara: 0

LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan borbe protiv rasizma

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine uporno godinama unazad zahteva da bude zabranjen rad svih organizacija i grupa koje podstiču rasnu, nacionalnu, versku i svaku drugu netrpeljivost i mržnju, izjavila je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

- Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za mir, antifašizam, poštovanje ljudskih prava, suočavanje sa teretom ratnih zločina, i to su osnovni principi našeg rada i delovanja. Istrajni smo u borbi za građansko, slobodno društvo u kojem su svi jednaki - dodala je Jovanov u razgovoru sa građanima tokom akcije zrenjaninskih ligaša povodom 21. marta, Međunarodnog dana borbe protiv rasizma.
 
Međunarodni dan borbe protiv rasizma se obeležava u svetu obeležava svakog 21. marta kao znak sećanja na 1960. godinu, kada je 69 demonstranata bilo ubijeno, a ranjeno najmanje 180 u Južnoafričkoj Republici, kada su mirno protestvovali protiv tada novog zakona, prema kojem su samo crnci bili dužni da u svakom trenutku pri sebi imaju lična dokumenta. Nijedan policajac nije osuđen za ta ubistva.

Na nesreću, svedoci smo da još uvek ima onih koji nas dele po svojim aršinima, dodala je Branislava Jovanov i istakla da se LSV već 25 godina zalaže i nastaviće sa izgradnjom društva jednakih šansi za sve koji žive ovde.

(BILSV, 21.03.2015)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook