Obeležen Međunarodni dan dece

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan dece

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je 2. juna, povodom Međunarodnog dana dece, u centru grada organizovala izložbu sitnih životinja, namenjenu najmlađim sugrađanima.

Aleksandra Khalaf

- Tom prilikom podeljene su i plišane igračke. Ovo je samo deo naših aktivnosti posvećen deci – istakla je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandra Khalaf, predsednica  Saveta za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin, podsećajući  da je preko tri hiljade dece i njihovih roditelja prošlog leta učestvovalo u tradicionalnoj manifestaciji  "Pozorištance", koja se održavala u gradu i trinaest naseljenih mesta.

- Takođe smo nosioci mnogih akcija među kojima je i "Knjiga se srcem daje". Organizovana je i tribina pod nazivom "Biti ili ne biti dete" koja je naš doprinos Prednacrtu građanskog zakonika koji se odnosio na onaj deo koji zabranjuje kažnjavanje dece. Insistirali smo na jednakim šansama za odrastanje dece  kako u gradu tako i u naseljenim mestima – naglasila je Aleksandra Khalaf. Ona je  zaključila da se jedino konkretnim delovanjem mogu podstaći efikasniji rezultati u  lokalnoj zajednici.  

(BILSV, 05.06.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook