Primerenije obeležiti Dan oslobođenja Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 10. 2016. | Komentara: 0

Primerenije obeležiti Dan oslobođenja Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin istakla je danas da bi Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, 2.oktobar 1944. godine, trebalo da zlatnim slovima bude upisan u istoriji grada i primerenije obeležen od strane lokalne samouprave. Kako je na konferenciji za novinare istakao odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, pre 72 godine pobeđena je ideologija nacizma, koja je duže od tri godine sejala mržnju i smrt na ovim prostorima, a ovog 2. oktobra Zrenjanin je napunio sedam deceniju pod tim imenom.

LSV

– Podsećanje na ovaj bitan datum predstavlja uspomenu na slavne dane antifašističke borbe, ali i na godine prosperiteta Zrenjanina. Pod novim imenom naš grad je postao privredni gigant u kojem je radilo 50.000 zaposlenih. Zrenjanin je bio vodeći privredni centar SFRJ, a izvoz iz našeg grada merio se sa  izvozom cele Republike Crne Gore – istakao je Perkić.

Kako je istakao, LSV uporno podseća na činjenicu da je Zrenjanin pre 30 godina bio 68 odsto iznad proseka Srbije po prosečnim platama zaposlenih, a danas je pet procenata ispod proseka.
– Danas u našem gradu radi svega 29.000 zaposlenih, a izvoz nije ni 40 odsto onog od pre 30 godina. Današnji Zrenjanin je samo senka onog snažnog grada od pre 30 ili 40 godina – istakao je Perkić ocenjujući da bi lokalna samouprava morala adekvatnije da obeleži ovaj bitan datum, a ne da se, kao što je to slučaj, „sve svede samo na vence“.

– Naš grad ima slavnu i veliku prošlost, a 2.oktobar jedan važan kamen u mozaiku te istorije. Ovih dana Zrenjaninu su potrebne nove ideje i nova energija. Ona nam hronično nedostaje! Možda je baš spona sa veličanstvenom antifašističkom borbom, ali i sa uspešnim godinama razvoja grada prilika da se pronađu nove ideje i nova snaga? Liga socijaldemokrata Vojvodine sigurna je da je to pravi put – zaključio je Perkić.

(BILSV, 04. 10. 2016)





Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook