Opštinska administracija ne zna da koristi program, pa 3 meseca kasni licitacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Opštinska administracija ne zna da koristi program, pa 3 meseca kasni licitacija

NOVI BEČEJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej na današnjoj sednici skupštine predložila je da se Odluka o usvajanju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej za 2018. godinu dopuni stavom da će zakupci poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej dobiti jasno obeležene poljoprivredne površine koje su zakupili i tražila objašnjenje o višemesečnom kašnjenju opštinske administracije u organizaciji „licitacije“. 

LSV

- S obzirom na činjenicu da se zakupci pojedinačnih parcela poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej susreću sa problemima da nisu jasno obeležene poljoprivredne površine koje su zakupili, te da se dešavalo da su prethodni zakupci prelazili granice zakupljene površine, a novi zakupci bez podataka o tačnim granicama parcele bili kažnjavani od Komisije za utvrđivanje uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej, Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da se taj problem reši na ovaj način - obrazložila je odbornicima SO Novi Bečej Nevena Subotić, odbornica LSV.

Saša Šućurović, šef odborničke grupe LSV u novobečejskoj skupštini, tražio je da mu nadležni iz opštine odgovore zašto se Odluka o usvajanju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej za 2018. umesto 31. maja, kada je bio krajnji rok, donosi sa više od tri meseca zakašnjenja.

- Kada smo prošle godine tražili da se probije rok i da se odluka o korišćenju poljoprivrednog zemljišta u našoj opštini ne donosi na prečac, kako bi izbegli da mnogobrojne stočarske porodice ne budu uskraćene za mogućnost obrade poljoprivrednih površina, koje su tada bile izuzete jer se čekalo da se završi dodela zemlje novomiloševačkoj fabrici za preradu bundeve, rekli ste da ne može, jer će opština platiti kaznu. Zrenjanin je u isto vreme zakasnio sa donošenjem skupštinske odluke i po našim informacijama nije platio kaznu. Vi ste na ovaj način oštetili naše stočare jer su dobili najlošiju zemlju, a fabrika kojoj je bilo namenjeno 1.007 ha najbolje zemlje dobila je na kraju samo 397 ha, što znači da bi da je sačekano, kao ove godine, stočari imali 600 ha više na raspolaganju. Da podsetim one koji se ne sećaju. Od licitacije je izuzeto blizu 2.000 ha zemlje namenjene  svim investitorima, a da je odobreno samo tih 397 ha – kazao je Šućurović.
 
Obrazloženje opštinske administracije za tromesečno kašnjenje izdavanja državne zemlje u zakup, kako je meštani popularno nazivaju „licitacije“, je da nisu mogli da se snađu sa novim kompjuterskim sistemom koji je država uvela.

(BILSV, 06.09.2018)



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook