Prekrečen kukasti krst na Podbari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Prekrečen kukasti krst na Podbari

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju", prekrečio je danas kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici na Podbari.

Aleksandar Jovanović

- Održali smo niz akcija, u kojima sam hteo da skrenem pažnju sugrađanima da grafiti koji pozivaju na netrpeljivost i mržnju treba da budu uklonjeni sa novosadskih ulica. Obaveza građana nije samo da održavaju fasade kuća i zgrada u kojima žive, već je bitnije da se neguju vrednosti na kojima je zasnovan naš grad, a to je različitost i suživot - izjavio je Jovanović.

On je dodao da poruke mržnje ne smeju da budu na novosadskim ulicama.
- Ako prihvatimo ovakve grafite kao svakodnevni obrazac, sledeće možemo očekivati da se takve poruke sprovode u delo - upozorio je Jovanović.
Predsednik gradskog parlamenta je podsetio na obeležavanje 9. maja, Dana pobede na fašizmom, te da krečenje simbola ove ideologije ukazuje na tu borbu.

- Svastika je simbol fašizma, ideologije zbog koje su milioni i milioni ljudi ubijani ili proterani samo zato što su drugačije nacije, rase ili veroispovesti. Novi Sad ovu ideologiju neće tolerisati, jer smo i sami snosili velike žrtve tokom Drugog svetskog rata. Takve strahote se više ne smeju dešavati u Novom Sadu. Naš grad je otvoren za sve one sa dobrom voljom, dok za one koji šire mržnju ovde nema mesta - istakao je Jovanović.

Akcija "Prekrečimo novosadsku mržnju" predsednik novosadske Skupštine započeo je prošle godine. Cilj akcije je da se svaka poruka mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči. Do sada su u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju" uklonjeni grafiti mržnje i preteće poruke na Bulevaru oslobođenja, Detelinari, Telepu, kao i ispred Svratišta za decu ulice.

(BILSV, 10.05.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook