Prekrečen kukasti krst na Podbari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Prekrečen kukasti krst na Podbari

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju", prekrečio je danas kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici na Podbari.

Aleksandar Jovanović

- Održali smo niz akcija, u kojima sam hteo da skrenem pažnju sugrađanima da grafiti koji pozivaju na netrpeljivost i mržnju treba da budu uklonjeni sa novosadskih ulica. Obaveza građana nije samo da održavaju fasade kuća i zgrada u kojima žive, već je bitnije da se neguju vrednosti na kojima je zasnovan naš grad, a to je različitost i suživot - izjavio je Jovanović.

On je dodao da poruke mržnje ne smeju da budu na novosadskim ulicama.
- Ako prihvatimo ovakve grafite kao svakodnevni obrazac, sledeće možemo očekivati da se takve poruke sprovode u delo - upozorio je Jovanović.
Predsednik gradskog parlamenta je podsetio na obeležavanje 9. maja, Dana pobede na fašizmom, te da krečenje simbola ove ideologije ukazuje na tu borbu.

- Svastika je simbol fašizma, ideologije zbog koje su milioni i milioni ljudi ubijani ili proterani samo zato što su drugačije nacije, rase ili veroispovesti. Novi Sad ovu ideologiju neće tolerisati, jer smo i sami snosili velike žrtve tokom Drugog svetskog rata. Takve strahote se više ne smeju dešavati u Novom Sadu. Naš grad je otvoren za sve one sa dobrom voljom, dok za one koji šire mržnju ovde nema mesta - istakao je Jovanović.

Akcija "Prekrečimo novosadsku mržnju" predsednik novosadske Skupštine započeo je prošle godine. Cilj akcije je da se svaka poruka mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči. Do sada su u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju" uklonjeni grafiti mržnje i preteće poruke na Bulevaru oslobođenja, Detelinari, Telepu, kao i ispred Svratišta za decu ulice.

(BILSV, 10.05.2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook