Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Novi Sad, 11. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

LSV

Ovakve pretnje su direktna posledica kampanje mržnje koja se kreira iz naprednjačke kuhinje. Već danima traje prava medijska hajka na sve one koji javno iskazuju svoje mišljenje, inače zagarantovano Ustavom i zakonima.

Zahtevamo od gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da se prekine sa kampanjom protiv građana koji se protive izgradnji crkve na Limanu. Prvi čovek Novog Sada mora pokazati da je dostojan funkcije koju obavlja.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i hitnu reakciju tužilaštva i policije i privođenju pravdi osoba koje su Ani Lalić pretile smrću.

Filozof Edmund Berk je još pre 250 godina napisao: „Da bi zlo trijumfovalo,
dovoljno je da dobri ljudi ne čine ništa“.

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook