Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.

Maja Sedlarević

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetila je na to da se od 120 poslanika, polovina bira sa proporcionalne liste, a ostatak sa većinske, sa koje se zaokružuje ime kandidata, što omogućava da lokalne samouprave imaju jednog ili više predstavnika u pokrajinskoj Skupštini.

- Zašto je ovo bitno? Iz prostog razloga što nama upravo struktura i sastav poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije pokazuje da je gotovo više od dve trećine poslanika upravo, ili iz Beograda ili iz Vojvodine, a da veći deo ostatka zemlje nije zastupljen uopšte. Upravo zbog toga mi mislimo da koliko god on bio kombinovan i skup, jeste najpravedniji i da ga treba zadržati - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27.10.2011.)Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook