Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.

Maja Sedlarević

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetila je na to da se od 120 poslanika, polovina bira sa proporcionalne liste, a ostatak sa većinske, sa koje se zaokružuje ime kandidata, što omogućava da lokalne samouprave imaju jednog ili više predstavnika u pokrajinskoj Skupštini.

- Zašto je ovo bitno? Iz prostog razloga što nama upravo struktura i sastav poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije pokazuje da je gotovo više od dve trećine poslanika upravo, ili iz Beograda ili iz Vojvodine, a da veći deo ostatka zemlje nije zastupljen uopšte. Upravo zbog toga mi mislimo da koliko god on bio kombinovan i skup, jeste najpravedniji i da ga treba zadržati - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27.10.2011.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook