Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Dnevnik, komentarišući jučerašnje rukovanje Borisa Tadića i Hašima Tačija u Dubrovniku, da je tumačiti elementarnu pristojnost kao politički stav potpuno zlonamerno.

Nenad Čanak

On, međutim, kaže i da nije jednostavan odgovor na pitanje da li su Tadić i Tači trebali da se sretnu i razgovaraju mnogo ranije.

- Naime, o ulozi Hašima Tačija u događajima na Kosovu, i to u svetlu svih principa na kojima je zasnovan Haški tribunal, nešto je o čemu je davno morala da se izjasni međunarodna zajednica. Ona to, međutim, nije učinila, a kad je već tako, treba imati u vidu da izolacionizam nikada nije davao nikakve rezultate i da je inaćenje sa stvarnošću najgori oblik inata – rekao je predsednik LSV.

Čanak je dalje dodao:
- U svakom slučaju, neprincipijelnost dela međunarodne zajednice, kao i zloupotrebe kosovske tragedije od strane pojedinih političkih krugova u Srbiji, doveli su do toga da se ni ne nazire bilo kakvo održivo rešenje na Kosovu. I upravo zbog toga je svaki iskorak iz tog ćorsokaka dobrodošao – ocenio je lider LSV.   

(BILSV, 08.07.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook