Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Dnevnik, komentarišući jučerašnje rukovanje Borisa Tadića i Hašima Tačija u Dubrovniku, da je tumačiti elementarnu pristojnost kao politički stav potpuno zlonamerno.

Nenad Čanak

On, međutim, kaže i da nije jednostavan odgovor na pitanje da li su Tadić i Tači trebali da se sretnu i razgovaraju mnogo ranije.

- Naime, o ulozi Hašima Tačija u događajima na Kosovu, i to u svetlu svih principa na kojima je zasnovan Haški tribunal, nešto je o čemu je davno morala da se izjasni međunarodna zajednica. Ona to, međutim, nije učinila, a kad je već tako, treba imati u vidu da izolacionizam nikada nije davao nikakve rezultate i da je inaćenje sa stvarnošću najgori oblik inata – rekao je predsednik LSV.

Čanak je dalje dodao:
- U svakom slučaju, neprincipijelnost dela međunarodne zajednice, kao i zloupotrebe kosovske tragedije od strane pojedinih političkih krugova u Srbiji, doveli su do toga da se ni ne nazire bilo kakvo održivo rešenje na Kosovu. I upravo zbog toga je svaki iskorak iz tog ćorsokaka dobrodošao – ocenio je lider LSV.   

(BILSV, 08.07.2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook