Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

NOVI SAD - Ideja o osnivanju Asocijacije vojvođanskih opština i gradova, ozvaničena sredinom jula u Skupštini AP Vojvodine, naišla je na odobravanja, ali i na kritiku dela javnosti i opozicije u Pokrajini, piše list Danas. Kako se navodi, dok jedni ističu da takvo udruženje može da bude korisno, drugi ukazuju da već postoji Stalna konferencija gradova i opština.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević za Danas kaže da je dobro to što se ovde radi o inicijativi predsednika Skupštine Vojvodine, a ne Šandora Egerešija kao privatnog lica.

- Predsednik parlamenta Vojvodine inicirao je jednu ovakvu asocijaciju, s obzirom na to da ovakva ista takva organizacija postoji na republičkom nivou i daje velike rezultate. Mislim da ne treba videti ništa loše u jednoj ovakvoj inicijativi, posebno kada se zna da umrežene i povezane lokalne samouprave imaju mnogo veće šanse i mnogo ozbiljnije mogućnosti prilikom konkurisanja za sredstva Evropske unije - ističe Sedlarevićeva.

(BILSV, 10.08.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook