Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

NOVI SAD - Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.

LSV
 
- Najveći problem države Srbije i same Vojvodine je rigidna, stroga, bezobrazna centralizacija. Mi želimo da decentralizujemo državu Srbiju. Kada država Srbija bude decentralizovana, tada će, praktično, Vojvodina imati obe ruke da se razvija i to je, praktično, temelj rešavanja problema Vojvodine – istakao je Marton.

- Vojvodina mora biti tema izbora zato što je Vojvodina devastirana, zapuštena, nekada je bila u rangu Slovenije, danas je u rangu Somalije. Nadamo se da ćemo govorom o Vojvodini, pričom o Vojvodini pokazati da u Vojvodini može bolje i da na taj način očuvamo vojvođanski način života – zaključio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 02.12.2023)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook