Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

LSVO

Kako je navela, u pitanju su akademci koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

- Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama. Međutim, ovaj Pravilnik uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista kao profesore predavače. Zbog toga se on mora pod hitno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati - rekla je Kristina Vuljaj.

Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad jedni su od retkih predstavnika stranaka koji su juče organizovali akciju povodom obeležavanja svetskog Dana studenata kojom bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju studenti. Ovom prilikom omladinke i omladinci Lige delili su sugrađankama i sugrađanima letke sa simbolikom LSVO indeksa i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.

(BILSV, 18.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook