Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

LSVO

Kako je navela, u pitanju su akademci koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

- Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama. Međutim, ovaj Pravilnik uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista kao profesore predavače. Zbog toga se on mora pod hitno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati - rekla je Kristina Vuljaj.

Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad jedni su od retkih predstavnika stranaka koji su juče organizovali akciju povodom obeležavanja svetskog Dana studenata kojom bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju studenti. Ovom prilikom omladinke i omladinci Lige delili su sugrađankama i sugrađanima letke sa simbolikom LSVO indeksa i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.

(BILSV, 18.11.2012)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook