160 prosečnih plata otišlo na reprezentaciju Opštinskog veća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2013. | Komentara: 0

160 prosečnih plata otišlo na reprezentaciju Opštinskog veća

LSVBEČEJ – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Bečeju Ferenc Tot izjavio je danas da se lokalna vlast ponaša nedomaćinski, a sve na teret građanki i građana Bečeja.

Račun opštine bio u blokadi

On je novinarima rekao da je pre dve nedelje Republika Srbije blokirala račun opštine zbog dugovanja od preko milion dinara, a da se bečejska vlast izgovarala nepravovremenom informisanošću. Dug je nakon nekoliko dana smanjen za milion dinara, ali je opština morala da plati i zakonom predviđenu kamatu, ističe Tot.

- Ipak, najviše svakako zabrinjava nedomaćinski odnos opštinskih čelnika prema građanima. Naime, lokalni mediji objavili su frapantne podatke o trošenju novca Bečejki i Bečejaca na poklone i reprezentaciju, a do kojih su došli na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja. Tako smo saznali da su članovi veća za sedam meseci 2013. godine na ove stavke utrošili više od pet miliona dinara, što iznosi oko 160 prosečnih neto plata u Bečeju. Odnosno, prosečno plaćeni Bečejac treba da radi duže od 13 godina da plati te troškove – ukazao je Ferenc Tot i dodao da je sa pozicije predsednika opštine za reprezentaciju od 1. januara do 9. jula 2013. potrošeno skoro dva miliona dinara

Predsednik OO LSV Bečej je ukazao da je Bečej raskopan na više mesta, što otežava kretanje građanima.

- Iako je predsednik opštine obećao da će radovi na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda,  u ukupnoj dužini od oko 570 metara, biti završeni do početka grejne sezone, tačnije do 15. oktobra. Danas mašina nema, ne radi se ništa, a šta je sa tim rovovima u blizini centra grada, a u neposrednoj blizini vrtića „Labud Pejović“? – upitao je Ferenc Tot.

Vlast da podnese ostavke

On je ocenio da u Bečeju sve stoji i da će tako biti sve dok Skupština opštine ne usvoji rebalans budžeta, a što se neće desiti jer koalicija koja je na vlasti ne može da se dogovori o raspodeli sredstava iz budžeta opštine.

- Zbog nedomaćinskog ponašanja čelnika bečejske opštine para u budžetu nema. Međutim, uvidom u potrošnju sredstava za putne troškove, na primer, jasno je da novca u opštinskoj kasi ima, ali ne za grad i boljitak građana, nego isključivo za hazardne ekscese opštinskih funkcionera – primetio je Tot.

- Bečej je poslednju deceniju prošlog veka dočekao kao jedna od najbogatijih opština u Vojvodini i Srbiji, a danas je, po svemu sudeći, na samom dnu. Koalicija koja vlada našom opštinom je pokazala da nema ništa od predizbornih obećanja. Zato, pod hitno, moraju da podnesu ostavke i da se raspišu lokalni izbori, dok još nije kasno – zaključio je Ferenc Tot.

(BILSV, 15.10.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook