Babić neka razmisli s kim sedi u koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 11. 2012. | Komentara: 0

Babić neka razmisli s kim sedi u koaliciji

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ukazala je potpredsednici Narodne Skupštine Vesni Kovač, koja je u tom trenutku predsedavala sednicom, na propust u skladu sa Poslovnikom, jer je trebala da reaguje na nekoretno izlaganje poslanika SNS-a Zorana Babića. Naime, Babić je u jednom momentu rekao da se prethodna Vlada Srbije „šizofreno zaduživala“.

Aleksandra Jerkov

- Dobar deo tih sa kojima Srpska napredna stranka danas čini Vladu je bio u toj prethodnoj Vladi koja se šizofreno zaduživala. Svako to zaduživanje je prošlo kroz ovu Skupštinu. Narodna Skupština je donela odluku o tome i to znači da su, prema gospodinu Babiću, odluke Narodne skupštine bile šizofrene. Ukoliko je to, zaista, po njegovom uverenju slučaj, onda neka razmisli s kim sedi u koaliciji – rekla je Jerkova.
- S obzirom na to da neće biti da samo jedni iz prethodne vlade nisu valjali, a svi drugi su valjali. I neće biti da su samo jedni vodili takvu politiku, a svi drugi joj se protivili. I ako su se protivili, onda su toliko dobro to čuvali u sebi, da se to ni iz jednog trenutka nije dalo naslutiti. I s obzirom na to da su u pitanju odluke Narodne skupštine, a da ste Vi potpredsednica Narodne skupštine i u krajnjem, izabrani ste na listi stranke koja je do poslednjeg momenta podržavala prethodnu Vladu, treba da reagujete kada neko odluke Narodne skupštine naziva šizofrenima – poručila je Aleksandra Jerkov potpredsednici Skupštine Srbije Vesni Kovač. Dodala je da može neko da se slaže ili ne slaže sa odlukama Narodne skupštine, može da ih komentariše na različite načine, ali da takav rečnik ne treba da se koristi kada su u pitanju odluke koje je donela Skupština.

(BILSV, 26.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook