Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook