Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.

LSV

- Ovo je bila jedna parada populizma i kiča. Korišćene su teške, a prazne reči o temi koja je veoma važna za naše društvo i koja je suštinska. Ovo je neka vrsta vanrednog stanja koja pod ovom autoritarnom vlašću postoji već gotovo čitavu deceniju - istakao je Bešlin gostujući na N1.

Ukazuje i da opozicija reaguje na dva načina, i da se suštinski razlikuje.

- Bojim se da kolika je razlika između Evropske unije i režima u Kremlju, tolika je razlika i u opoziciji - kazao je Bešlin.

Bešlin je jedan od potpisnika dokumenta kojim je zatraženo od predsednika Aleksandra Vučića da prihvati sprazum EU.

- To je evropski sporazum i to je sporazum za mir. Kosovo je zamrznuti konflikt i svi nedavači Kosova moraju da kažu šta je opcija. Šta je alternativa mirovnom sporazumu? Alternativa je oružani sukob… I pošteno je reći: ‘Mi se protivimo sporazumu, mi želimo vojno rešenje’. Druga dobra tačka je evropska budućnost, ne Srbije i Kosova, već čitavog regiona - predočio je Bešlin.

(SzILSV, 03.02.2023)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook