Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu  Aleksandar Marton, razgovarao je danas sa stanovnicima gradske Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i tom prilikom apelovao na nadležne da se obrati veća pažnja na problem nedostatka bezbednosti, kako u ovom, tako i u svim ostalim delovima grada i naseljenih mesta.

Aleksandar Marrton

– Ovo je urbani deo grada, koji nema toliko problema kao naseljena mesta, ali činjenica je da ni urbani delovi grada nisu na nivou sličnih gradova u razvijenim evropskim državama. Lokalna samouprava treba da učini sve da se popravi infrastruktura, a posebno da sagledamo stanje bezbednosti. Sugrađani se žale na maloletničku delikvenciju, na rad ugostiteljskih objekata dugo nakon dopuštenog vremena. To je posao za komunalnu policiju, ali i za Ministarstvo unutrašnjih poslova – rekao je Aleksandar Marton. Dodao je da su svakodnevni razgovori sa građankama i građanima veoma korisni za svakog političara, jer kroz njih saznaje za probleme, koje kasnije treba i da reši.  Članica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov istakla je da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pokazali veliku zainteresovanost za današnju akciju.

– Očigledno je da u ovoj MZ nema većih problema, te da ona važi za jedan od uređenijih delova grada. Ovom prilikom bih, u ime stanovnika MZ "Dositej Obradović", koji su nam ukazali na to, apelovala da se ne ispisuju grafiti po objektima, jer su oni, pre svega, ružna poruka koja se šalje, a potom predstavljaju i narušavanje tuđe imovine. Uverena sam da će ova poruka stići i do svih nadležnih, koji brinu o bezbednosti građanki i građana i njihove imovine i da će ovakve pojave u budućnosti biti sprečene i adekvatno sankcionisane – istakla je Brankica Jovanov.

(BILSV, 07. 04. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook