Bogaroški: Biće problema sa Statutom APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 02. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Biće problema sa Statutom APV

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine do sada nije imala prilike da se upozna sa prvom verzijom ispravljenog teksta Statuta, ali očekujemo da je uskoro i zvanično dobijemo, izjavio je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini APV Branislav Bogaroški.

LSV

On je rekao da, koliko je njemu poznato, Radna grupa koja piše taj tekst u svom radu nije krenula od Ustava, već se isključivo oslanjala na odluku Ustavnog suda Srbije (USS), što je za LSV problematično.

– Odluka USS se zasniva na načelnim stavovima Ustavnog suda u Srbiji, kao centralizovanoj i unitarnoj državi, što bojim se nema utemeljenje u Ustavu. I ako je ta ideološka potka osnov novog Statuta, mislim da ćemo imati ozbiljan problem – rekao je Bogaroški dodajući da predstavnik DSS, uprkos najavama - nije napustio Radnu grupu.

On podseća i da aktuelni Ustav Republike Srbije ne daje preterano prostora da se uredi funkcionisanje AP Vojvodine onako kako bi to odgovaralo građanima, ali da je na osnovu njega ipak donet Statut koji je koliko-toliko pomerio neke granice.

– Ukoliko bi se do kraja ispoštovala odluka Ustavnog suda, a na to smo obavezni, a ne bi se pisao novi Statut na osnovu Ustava, bojim se da u njemu ne bi bilo gotovo ničega – upozorio je Bogaroški.

On ocenjuje da će neophodna većina poslanika za usvajanje izmenjenog Statuta zavisiti od toga da li je tekst urađen stručno ili nosi idološku poruku koja bi bila neprihvatljiva za jedan deo poslanika. Kaže i da izostanak podrške ne bi morao nužno da znači i vanredne pokrajinske izbore.

– Nadam se da će se naći mogućnosti da donesemo akt koji bi zadovoljio potrebe  AP Vojvodine, ali s druge strane ne isključujem takvu mogućnost. Videćemo za mesec dana – rekao je Bogaroški.

(BILSV, 11. 02. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook