Bogaroški: LSV nije menjala broj poslanika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 11. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV nije menjala broj poslanika

BEOGRAD – Gostujući sinoć u emisiji „Teška reč“ na TV Pink, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški je rekao da se LSV ne oseća prozvanim u pričama o trgovini mandatima jer je poslanička grupa Lige posle izbora 2012. godine imala 10 poslanika, koliko ih ima i danas i koliko će ih imati i na kraju mandata, bio on za mesec ili godinu i po dana. 

LSV

Na pitanje kako se LSV obezbeđuje od prebega i postoje li nekakvi tajni ugovori sa poslanicima, Bogaroški je rekao da ne postoje, već da se vodi računa da na listama budu ljudi koji su ideološki vezani za politiku LSV, a ne interesno. 
– I zbog toga mogu sa velikim pouzdanjem da kažem da naša poslanička grupa kakva jeste, takva će i ostati. Vi nemate drugi način da vežete poslanika nego isključivo na taj način – rekao je Bogaroški. 

Moral ispred interesa 

Potpredsednik LSV je ukazao i da je 17 od 120 poslanika u Skupštini AP Vojvodine promenilo stranački dres, od čega su tri postali članovi poslaničke grupe Demokratske stranke, dok su ostali iz te grupe izašli i upozorio da se takvom ponašanju mora stati na kraj. U suprotnom, naveo je on, doći će se u situaciju da se rad u pokrajinskom i lokalnim parlamentima svode na prebrojavanje pred svaku sednicu. 
– Izašli smo s jednom idejom koja je prokomentarisana kao poprilično naivna, ali to je jedina moralna ideja. Ajde da svi koji su prešli u druge poslaničke grupe vrate svoje mandate, ajde da podvučemo crtu i vratimo se u 2012. To je utopizam, ali to je naše stanovište – rekao je Bogaroški. 
On nije želeo da se bavi nagađanjima u javnosti da je prilikom rekonstrukcije Pokrajinske vlade bilo trgovine mandatima, ukazujući samo da, ukoliko postoje materijalni dokazi, time treba da se bave državni organi. Ali dodaje da tu treba biti oprezan iz više razloga. 
– Ista takva prijava postoji i za, recimo, koalicionog partnera Srpske napredne stranke u gradu Novom Sadu, gde je optužen taj koalicioni partner da je direktno kupovao glasove na biračkim mestima. Krivičnu prijavu je podnela Srpska napredna stranka, do danas se sa tim nije desilo ništa – podsetio je Bogaroški. 
Na pitanje da li je na preletačima primetno bolje imovinsko stanje, potpredsendik LSV je rekao da je to pitanje kojim treba da se bave nadležni državni organi.

Neosnovana priča o koalicijama

Govoreći o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, Bogaroški je ukazao da je besmislena priča SNS da je u pokrajini sada na snazi neka koalicija Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke sa Srpskom radikalnom strankom i strankom Bogoljuba Karića, jer se po istom principu može reći i da je SNS u koaliciji sa Demokratskom strankom, pošto se u njihovim redovima nalaze tri ili četiri poslanika iz redova DS. 
– To jednostavno nije tako. Ono što je meni bitno jeste da je ta rekonstruisana vlada i bez ta dva poslanika mogla biti izglasana – rekao je Bogaroški. 

Nejasan odnos SVM

Bogaroški je dodao i da je u čitavoj priči najzanimljiviji odnos Saveza vojvođanskih Mađara koji je 15-20 minuta pred početak skupštine saopštio da ne želi da  učestvuje u rekonstrukciji, a pre toga nije glasao ni za Deklaraciju o promeni Ustava, niti za Inicijativu za obeštećenje Vojvodine zbog privatizacije NIS-a.
– Na samom početku razgovora na tu temu čovek je rekao sledeće: Sve na blanko prihvatam, podržaću šta se vi dogovorite, ne dirajte mi moje funkcije. Što je malo neobično, jer je gospodin Pastor znao da mi razgovaramo o političkim pitanjima. A onda  pola sata pred skuštinu odlučio da ne podrži i nije na jasan način rekao da li je deo koalicije ili ne – navodi Bogaroški. Na konstataciju da Ištvan Pastor možda ima problem sa legitimitetom vladajuće većine, potpredsednik LSV je rekao: 
– Ako imate problem sa legitimitetom, onda podnesete ostavku na mesto predsednika pokrajinske skupštine.
Bogaroški je ponovio da je dogovor o rekonstrukciji postignut nakon definisanja načina i principe funkcionisanja, kao i politike koja treba sprovesti u narednom periodu. 
– Onog momenta kada primetimo da se ta politika ne sprovodi ili da je nešto od onoga što je dogovoreno preskočeno, tog momenta smo spremni da odemo u opoziciju, na izbore ili uradimo bilo šta slično zaključio je Bogaroški. 
 
(BILSV, 10. 11. 2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook