Bogaroški: Neophodni razgovori unutar vladajuće koalicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 03. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Neophodni razgovori unutar vladajuće koalicije

NOVI SAD – Komentarišući mogućnost da se ne održi nijedna sednica Skupštine AP Vojvodine do raspisivanja vanrednih izbora jer se "ne zna sa koliko poslanika tačno raspolaže vladajuća većina u vojvođanskom parlamentu", predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški je ocenio da ne postoji mogućnost odlaganja zasedanja skupštine u nedogled.

LSV

– Ono na čemu LSV insistira je funkcionisanje institucija, i sve dok institucije funkcionišu postoji prostor za dogovor – rekao je Bogaroški, dodajući da bi neodržavanje sednice pokrajinske skupštine značilo da jedna od najvažnijih institucija sistema ne funkcioniše, "sa čim se LSV nikako ne bi složila". Bogaroški je rekao Tanjugu da iskreno misli da neodržavanje sednice skupštine nije strategija nijedne stranke. Po njegovom mišljenju, izborni rezultati u Vojvodini Srpske napredne stranke na republičkim izborima, a posebno Demokratske stranke, izazvaće određene pritiske u pokrajinskom parlamentu.

Na pitanje da li će eventualni ulazak LSV-a u republičku vladu uticati na to da ta stranka uskrati poverenje pokrajinskoj vladi, on je rekao da od LSV-a ne zavisi mnogo toga jer njihovih 10 poslanika ne mogu promeniti vlast u Pokrajini i da treba prvo videti šta će se desiti sa formiranjem poslaničkog kluba NDS-a. Po njegovim rečima, činjenica da je LSV na minule izbore izašla u koaliciji sa NDS-om ne znači da LSV ima obavezu da se prema pojedinim pitanjima ponaša isti kao NDS, jer je, kako je kazao, LSV i ranije na izbore izlazila u koaliciji sa drugim strankama, ali je u parlamentima po nekim pitanima imala potpuno drugačije stavove od tih stranaka.

Bogaroški je rekao i da posle republičkih izbora još nisu održani nikakvi razgovori unutar vladajuće koalicije u pokrajinskoj skupštini na kojima bi se razgovaralo o novonastaloj situaciji, s obzirom na ostvarene izborne rezultate. Bogaroški smatra da bi bilo normalno da do tih razgovora dođe i da bi trebalo da ih inicira najveća stranka u koaliciji. Po njegovom mišljenju, do tih razgovora trebalo bi da dođe u narednih par nedelja, a termin tih razgovora zavisi i od formiranja odborničkog kluba NDS, kako bi se znao raspored snaga u skupštini.

(BILSV, 22. 03. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook