Bogaroški: Ravnomerno rasporediti podsticaje u poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 03. 02. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Ravnomerno rasporediti podsticaje u poljoprivredi

NOVI SAD - Pokrajinski finansijski podsticaji u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu trebalo bi ove godine da budu regionalno ravnomerno raspoređeni, istakao je danas potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini.

LSV

Bogaroški, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, najavio je i da će biti nastavljeno udruživanje finansijskih sredstava sa lokalnim samoupravama radi obnove kanalske mreže, izgradnje vodovoda i kanalizacije i pošumljavanja. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ove godine ima na raspolaganju više od 7,1 milijardu dinara, što je veći iznos od prošlogodišnjeg, uprkos tome što je ukupni ovogodišnji pokrajinski budžet manji.

Konkursi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava biće objavljeni oko 1. marta i trajaće do kraja septembra, odnosno do utroška novca predviđenog za te namene. Kada je reč o finansiranju u agraru, Bogaroški je najavio usklađivanje kreditnih linija resornog pokrajinskog sekretarijata i onih koje se realizuju preko fondova čiji je osnivač pokrajina. On je napomenuo da je sekretarijat do sada imao "solidan odziv na konkurse", ali je ocenio da to nije bilo ravnomerno raspoređeno po regionima i dodao da će zbog toga predstavnici sekretarijata tokom februara posetiti svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini i razgovarati sa poljoprivrednim proizvođačima.

Bogaroški je rekao da će pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti udruživanje sredstava sa lokalnim samoupravama, pre svega radi sanacije kanalske mreže, za šta je opredeljeno 590 miliona dinara a učešće tog sekretarijata je 60 odsto. Za finansiranje izgradnje vodovoda i kanalizacije u pokrajini predviđeno je ukupno 343 miliona dinara, naveo je on i naglasio da "ima prostora za sve lokalne samouprave da konkurišu" i time obezbede onaj deo sredstava koje daje pokrajina.

(BILSV, 03.02.2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook