Bogaroški: U petak sa NDS-om o daljem razvoju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 06. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: U petak sa NDS-om o daljem razvoju Vojvodine

NOVI SAD - Predstavnici Lige socijademokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke razgovaraće u petak o daljim pravcima programa koji će zastupati pokrajinska administracija u narednom periodu, rekao je danas potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.

LSV

On je i uzjavi za Tanjug ukazao da je LSV odlučila da prvo na razgovore pozove NDS, ali da je poziv otvoren za sve ostale parlamentarne stranke u Skupštini Vojvodine.
– Smatramo da je potrebno da se između relevantnih činilaca u Skupštini Vojvodine otvore razgovori o daljim pravcima razvoja, ali i programu koji će zastupati pokrajinska administracija – rekao je Bogaroški. Prema njegovim rečima, evidentno je da sadašnje stanje nije održivo i potrebna je promena programa i pravca delovanja pokrajinske administracije kako bi ona bila efikasnija i kako se ne bi bavila sobom, već građanima Vojvodine. On je precizirao da će u razgovorima sa NDS-om pokušati da se definišu neki zajednički stavovi u kom pravcu Vojvodina u budućnosti treba da ide.
Bogaroški je istakao da postoje mnoga otvorena pitanja, poput Zakona o finansiranju Vojvodine kojim se, kako je kazao, već duže vreme niko ne bavi.
– Prošlo je dve i po godine od formiranja Radne grupe i od tada se nije pomerilo sa mrtve tačke. A to je tema kojom pokrajinska administracija mora da se bavi, jer se radi o gorućem pitanju od koga zavisi budžet pokrajine za narednu godinu –  ukazao je Bogaroški, dodajući da je to samo jedno od pitanja, a takvih je mnogo.
Što se tiče trenutnih partnera u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, Bogaroški je rekao da je Liga "sve ovo vreme potencirala da razgovori unutar te koalicije moraju da počnu".  LSV je otvorena za kontakte i razgovore sa svim ostalim strankama u Vojvodini, ponovio je on, istakavši da nije oročeno vreme za koje bi ti razgovori trebalo da budu završeni.
– Ipak ti razgovori ne mogu trajati doveka. Mora se u jednom trenutku reći - da, postignut je dogovor ili da dogovora nema – zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 11. 06. 2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook