Bogaroški: U utorak nastavak razgovora o platformi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 08. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: U utorak nastavak razgovora o platformi

NOVI SAD – U utorak se nastavljaju pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, potvrdio je danas za Dnevnik šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški. Predstavnici Lige, Nove demokratske stranke i Demokratske stranke nastavljaju da usaglašavaju svoje stavove o novoj politici koju bi trebalo da vodi rekonstruisana vlada Bojana Pajtića, piše Dnevnik.

lsv

Tu platformu, dodao je Bogaroški, predstavljaju LSV i NDS, a donekle i DS.
– Pitanje svih pitanja je nova politika pokrajinske administracije, a ne kadrovska rešenja. O tome treba da se dogovorimo. Bilo bi neozbiljno da iznosim detalje o platformi o kojoj nismo usaglasili stavove. Ako budemo pronašli zajednički imenitelj, platforma će biti prezentovana. Isto tako, javnost će biti obaveštena i o tome ako u tome ne budemo uspeli – poručio je Bogaroški. On je dodao i da se pregovori ne mogu koristiti kao alibi za to što Skupština Vojvodine nije zasedala mesec i po, jer takve ocene nisu realne.
– Isto tako, ti naši pregovori nisu razlog ni tome što se ne donosi zakon o finansiranju Vojvodine pa će opet biti problema s finansiranjem Pokrajine. To nije rešeno osam godina, od kada je donet Ustav – podseća Bogaroški. Na pitanje da li je to i odgovornost LSV-a, koji je takođe učestvovao i učestvuje u vlasti, on kaže da finansiranje Vojvodine jeste jedna od tema o kojima LSV, DS i NDS takođe razgovaraju, ali navodi da je donošenje tog zakona posao Narodne skupštine, a ne Pokrajine.
– U republičkoj administraciji je formirana radna grupa za izradu tog zakona, koja evidentno ne radi svoj posao već pune tri godine, uz opravdanje da su se menjali ministri finansiranja, pa je bila rekonstrukcija Vlade prvi i drugi put, a zatim je formirana nova Vlada. Koliko sam upoznat, u vezi s tim zakonom nije se mrdnulo od početka. Ukoliko se zakon o finansiranju ne može uraditi u Skupštini Srbije, ima prostora da inicijatvu podnese Skupština Vojvodine. To je, recimo, jedno od pitanja o kojima razgovaramo – dodao je Bogaroški.

(BILSV, 09. 08. 2014)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook