Bogaroški: Vođe demokratske opcije su LSV i NDS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 16. 03. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Vođe demokratske opcije su LSV i NDS

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je večeras da je, na osnovu podataka sa 57,05 odsto biračkih mesta, Srpska napredna stranka u Vojvodini dobila SNS 46,66 posto glasova, Socijalistička partija Srbije 10,99, Demokratska stranka Srbije 3,23, Liberalno demokratska partija 2,87 odsto glasova.

LSV

Kako je istakao Bogaroški, Savez vojvođanskih Mađara dobio je 8,06 odsto glasova, Srpska radikalna stranka 2,61, Ujedinjeni regioni Srbije 1,51, Demokratska stranka 5,93, Dveri 2,75, a za koaliciju u kojoj su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska stranka glasalo je 7,76 procenata birača. Napomenuo je da su do obrade svih biračkih mesta promene moguće jedino kod manjinskih stranaka.

- Već sada je evidentno da su građani poklonili poverenje SNS-u na ovim republičkim izborima. Evidentno je i da vođe demokratske opcije jesu LSV i NDS i u demokratskom bloku naš rezultat je najbolji. Ovo po svoj prilici menja odnose snaga na teritoriji AP Vojvodine, što se tiče daljeg političkog života, a u kom pravcu, videćemo u narednim danima – naglasio je potpredsednik LSV.

Odgovarajući na pitanja novinara, Bogaroški je istakao da je izvesno da će već koliko sutra biti potrebno razgovarati o položaju Vojvodine i prilagođavanja Statuta AP Vojvodine Ustavu Srbije, kako sa koalicionim partnerom LSV, ali i sa strankama koje su pobedile na ovim današnjim izborima.

- Malo je prerano večeras govoriti u kom pravcu će sve to ići, ali je evidentno i rezultati pokazuju da SNS i u Vojvodini ima blizu polovine ukupnog broja glasova. U demokratskom bloku su odnosi snaga bitno izmenjeni u odnosu na poslednje pokrajinske izbore. To sve nameće potrebu i ozbiljnih razgovora i odgovornog ponašanja svih učesnika u političkom životu AP Vojvodine. Šta će to konkretno značiti, verujem da ćemo brzo moći da saopštimo – naglasio je Branislav Bogaroški. Kada je u pitanju mogućnost  pritiska Beograda na Pokrajinu da raspiše vanredne pokrajinske izbore, on je istakao da prvo treba sačekati da se formira republička vlada, pa će se onda pitanja rešavati korak po korak.

Na narednoj konferenciji z anovinare, u 23 sata, Bogaroški je istakao da su, na osnovu obrađenih 88,01 odsto biračkih mesta, rezultati u AP Vojvodini potvrdili potvrdili rezultate na nivou cele Srbije, te da je Srpska napredna stranka sa 46,04 odsto osvojila najveći broj glasova.

– Socijalistička partija Srbije osvojila je 10,79 procenata glasova, Savez vojvođanskih Mađara 8,68,  koalicija Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke 8,10 posto, Demokratska stranka 5,84 – rekao je on.

Ispod cenzusa su Demokratska stranka Srbije sa 3,22 i LDP sa 2,83 posto, dok su ostale liste zabeležile bitno slabije rezultate. Obzirom da je u pitanju 88 posto biračkih mesta, Bogaroški ocenjuje da se navedeni odnosi neće posebno menjati do kraja obrade rezultata, odnosno da je ovo manje-više pouzdan rezultat.


(BILSV, 16.03.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook