Bolja Vlada Vojvodine na inicijativu LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 11. 2014. | Komentara: 0

Bolja Vlada Vojvodine na inicijativu LSV

ZRENJANIN – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Adam Paljov i Aleksandar Marton izrazili su danas zadovoljstvo zbog uspešnog završetka procesa rekonstrukcije Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, obavljene na inicijativu Lige.

LSV

Kako su naveli, Liga je u prethodnom peridu jasno isticala svoje nezadovoljstvo funkcionisanjem vlasti, kao i brzinom rešavanja pitanja koja opterećuju vojvođansku svakodnevnicu.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzela je znatno veću odgovornost u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine. U narednom periodu očekuje nas veliki posao. Potrebno je raditi na donošenju novog Zakona o nadležnostima Vojvodine, kao i Zakona i finansiranju Vojvodine. Vlada Vojvodine mora, zajedno sa Skupštinom, učiniti sve da se postavi pitanje promene lošeg Ustava Republike Srbije, koji u Vojvodini nije ni izglasan 2006. godine i koji je Vojvodinu u Srbiji sveo na običan broj od 7 odsto. Ni ta beznačajna brojka svih ovih godina nije poštovana, tako da je sistematskim kršenjem Ustava Vojvodina dosad zakinuta za preko milijardu evra – ukazali su poslanici LSV.
Istaknuto je i da bi tim novcem svi putevi i pruge u Vojvodini mogli biti obnovljeni, kao i škole i bolnice.
– Očekuje nas težak posao ka zacrtanom cilju, a to je Vojvodina u decentralizovanoj  Srbiji, u kojoj građani dobro žive – naveli us poslanici LSV ukazujući da ishod jučerašnjeg glasanja u pokrajinskom parlamentu smeta onima koji se Vojvodine sete i "brinu" o njoj samo u predizbornoj kampanji.
– Nama u LSV, kojima je Vojvodina jedina kuća, jasno je da je ovo samo jedna etapa u maratonu koji trčimo već 25 godina, sa istim i nikada promenjenim ciljem, a to je slobodna i bogata Vojvodina – zaključili su Marton i Paljov.

(BILSV, 04. 11. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook