Budžet za 2014. da uvaži prava AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 10. 2013. | Komentara: 0

Budžet za 2014. da uvaži prava AP Vojvodine

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da u novom budžetu za 2014. godinu bude uvažena činjenica da Vojvodini Ustavom pripada sedam posto, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

Bez obzira što je Liga bila protiv tog Ustava, Kostreš smatra da su svi na gubitku činjenicom da se ne izdvajaju ta sredstva, najviše građani Vojvodine, a samim tim i građani Srbije i čitava Republika.

Dug od preko milijardu evra

– Od  2006. godine pa do danas, mi smo došli u situaciju da Republika duguje preko milijardu evra Pokrajini. Sa tim parama Pokrajina je mogla da uradi mnogo toga i time da pomogne, ne samo evropske integracije Republike Srbije, nego i boljem i kvalitetnijem razvoju Republike Srbije i povećanju životnog standarda – rekao je Kostreš u izjavi novinarima u Novom Sadu. Bez obzira na političke razlike između Lige i republičke vlade i bez obzira na suparništvo između pokrajinske i republičke administracije, jako je važno da ustavni okvir bude ispoštovan, a Liga socijaldemokrata Vojvodine će insistirati na tome, dodao je Kostreš.

– Prvo, naravno, pozivamo najodgovornijeg - ministra finansija, da na to obrati pažnju. Dovoljno rano najavljujemo, da može da se uključi to u budžet. Mi se nadamo da će republička vlada uvažiti naš predlog i da ćemo uspeti da svi zajedno,  i pozicija i opozicija, i pokrajinska i republička administracija pronađemo rešenje – rekao je Kostreš.

Razgovori bolji od sukoba

Komentarišući najavljene razgovore predstavnika opozicije sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, Kostreš je rekao da je normalno da opozicija i vlast razgovaraju, te da i u Srbiji koja je civilizovana i demokratska zemlja, treba da se razgovara bez obzira na sve razlike koje postoje.

– Kada se ne razgovara direktno, onda se razgovara preko nišana, a Srbiji je dosta sukoba i dosta nesporazuma. To što mi imamo velike ideološke nesporazume, to što imamo velike razlike u pogledu kako Srbija treba da bude oganizovana, to i dalje ne znači da ne treba da razgovaramo. Ne znači da ne treba svi da se trudimo da Srbija ide putem evropskih integracija, pošto je to u ovom momentu dominantna politička ideja i u parlamentu, a i u društvu uopšte – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 24. 10.  2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook