Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

NOVI SAD, 6. jun - Povodom sedamdeset godina od početka iskrcavanja u Normandiju u Drugom svetskom ratu,  predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je telegrame ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške, čiji su vojnici učestvovali u toj operaciji.

LSV

U telegramu se navodi: 

Vasa ekselencijo, 

želeo bih da Vam u ime LSV i svoje lično ime poručim da se na današnji dan sećamo svih žrtava koje su građani Vaše zemlje podneli prilikom iskrcavanja u Normandiji. 

Kao stranka koja baštini tekovine narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta, nikada nećemo zaboraviti sve te ljude koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Neka im je večna slava. 
Nenad Čanak, 
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine 


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook